![Glace au fenouil Glace au fenouil](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/81CD4586-0951-453D-BB3F-7887564B75B2/Derivates/a92ac15e-6622-4738-9a68-353026c168d5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 300 g de fenouil, coupé en morceaux
- 500 g de lait
- 6 jaunes d'œufs
- 100 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 2 bocal
- Kalorie
- 4527 kJ / 1083 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 126 g
- Tłuszcz
- 47 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sorbet citron-basilic et tuiles aux amandes
12 Std. 50 Min
Crème d'aubergine à l'amande
20 dk
Sorbet basilic aux éclats de fraise
3h 20min
Glace aux tiges de fenouil
3h 25min
Glace au persil, tarte fine aux pommes vertes et coulis de persil
13sa 15 dk
Ananas givré à la sauge
12h
Cocktail citron-gingembre et champagne
1ωρ. 15 λεπτ.
Glace à la moutarde
12h
Sorbet miel, raisins et thym
24 godz. 30 min
Sorbet à l'orange
12h
Glace au gingembre
12h
Gaspacho et sorbet tomate basilic
2h 30min