Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 250 g d'eau
- 200 g de sucre en poudre
- 15 - 20 gousses de cardamome
- 1 c. à café de pâte de vanille
- 8 abricots frais, coupés en deux et dénoyautés (400 g env.)
- 200 g de yaourt à la grecque, 0% m.g
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 726 kJ / 172 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Faisselle et coulis d'abricot à la cardamome verte
24h
Pêches au basilic
30 min
Poires au vin rouge
5h
Pêches pochées, framboises, amandes
45 min
Pêche pochée au thym
3sa 20 dk
Poires au vin rouge
3sa 20 dk
Figues vapeur et sirop au vin rouge
35 min
Soupe de fruits secs à la cannelle
3h 35min
Salade d'aubergine au yaourt
2 godz. 10 min
Salade d'oranges à la fleur d'oranger
15 Min
Gratin de figues
25 min
Ananas confit aux épices et au lait de coco
2h 50min