
Urządzenia i Akcesoria
Granola czekoladowa
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
18 porcji
Składniki
-
gorzkiej czekolady pokrojonej na kawałki50 g
-
migdałów, blanszowanych150 g
-
jabłek obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki200 - 250 g
-
cukru trzcinowego (muscovado)120 g
-
soku z cytryny1 łyżeczka
-
miodu płynnego50 g
-
oleju słonecznikowego15 g
-
imbiru, suszonego, mielonego½ łyżeczki
-
cynamonu, mielonego1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
płatków owsianych400 g
-
słonecznika łuskanego150 g
-
ziaren sezamu50 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
264.7 kcal /
1107.5 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
13.6 g
Węglowodany
30.7 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
133.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LEKKIE ŚNIADANIA
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Granola
1 godz. 40 min
Granola dyniowa bez cukru
2 godz. 25 min
Granola truskawkowo-miętowa
1 godz. 45 min
Granola bananowo-orzechowa
1 godz.
Granola podstawowa
1 godz. 45 min
Granola kokosowa
1 godz. 40 min
Chrupiąca granola
2 godz.
Granola czekoladowo-wiśniowa
1 godz. 45 min
Musli energetyczne
25 min
Batoniki musli
1 godz.
Masło orzechowe
5 min
Krem orzechowo-czekoladowy
5 min