Krem czekoladowy z daktylami (daktylla)

Krem czekoladowy z daktylami (daktylla)

4.6 498 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 porcji

Składniki

  • daktyli, suszonych, bez pestek
    200 g
  • gorąca woda do namoczenia daktyli
  • orzechów laskowych, prażonych bez łupin
    100 g
    100 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
  • kakao naturalnego, niesłodzonego (patrz wariant)
    25 g
  • napoju roślinnego np. ryżowego, owsianego, migdałowego (patrz wariant)
    60 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 114.2 kcal / 478 kJ
Białko 1.9 g
Tłuszcz 5.8 g
Węglowodany 14.7 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Sód 10.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...