Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g daktyli, suszonych, bez pestek
- gorąca woda, do namoczenia daktyli
-
100
g orzechów laskowych, prażonych, bez łupin
lub 100 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek - 25 g kakao naturalnego, niesłodzonego (patrz wariant)
- 60 g napoju roślinnego np. ryżowego, owsianego, migdałowego (patrz wariant)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 478 kJ / 114.2 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 14.7 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 10.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krem czekoladowy z awokado
5min
Mąka owsiana
5min
Krem orzechowo-czekoladowy bez laktozy
5min
Masło orzechowe
5min
Krem orzechowo-czekoladowy
5min
Napój migdałowy z daktylami
1 Std. 20 Min
Migdałowe brownie z buraka
1h 55min
Krem figowy z orzechami laskowymi
20 Min
Krem czekoladowo-orzechowy z awokado
30 Min
Krem kokosowy z gorzką czekoladą (à la Bounty®)
50 Min
Czekoladowo-orzechowa pasta z ciecierzycy (cieciorella)
40 Min
Kulki z amarantusa i kakao
1 Std. 20 Min