Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 jajka
- 200 g mleka
- 20 g oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia gofrownicy
- 120 - 130 g mąki owsianej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka soli
- 30 g oliwy z oliwek
- 10 - 15 g bazylii, świeżej, tylko liście
- ½ ząbka czosnku (opcjonalnie)
- 250 g twarogu, półtłustego, podzielonego na kawałki
- 200 g pomidora, pokrojonego w 2-3 mm plastry
- olej rzepakowy, ilość do posmarowania gofrownicy
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 790.3 kJ / 188.8 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 12.7 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Błonnik
- 2.1 g