
Urządzenia i Akcesoria
Gofry na mące owsianej z bazyliowym twarożkiem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
8 sztuk
Składniki
-
2 jajka
-
200 g mleka
-
20 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia gofrownicy
-
120 - 130 g mąki owsianej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka soli
-
30 g oliwy z oliwek
-
10 - 15 g bazylii, świeżej tylko liście
-
½ ząbka czosnku (opcjonalnie)
-
250 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
-
200 g pomidora pokrojonego w 2-3 mm plastry
-
olej rzepakowy ilość do posmarowania gofrownicy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
188.8 kcal /
790.3 kJ
Białko
10.9 g
Tłuszcz
10.6 g
Węglowodany
12.7 g
Błonnik
2.1 g