Urządzenia i Akcesoria
Gofry na mące owsianej z bazyliowym twarożkiem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
8 sztuk
Składniki
-
2 jajka
-
200 g mleka
-
20 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia gofrownicy
-
120 - 130 g mąki owsianej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka soli
-
30 g oliwy z oliwek
-
10 - 15 g bazylii, świeżej tylko liście
-
½ ząbka czosnku (opcjonalnie)
-
250 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
-
200 g pomidora pokrojonego w 2-3 mm plastry
-
olej rzepakowy ilość do posmarowania gofrownicy
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
10.9 g
Kalorie
790.3 kJ /
188.8 kcal
Tłuszcz
10.6 g
Błonnik
2.1 g
Węglowodany
12.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Naleśniki kukurydziane z twarożkiem pomidorowym
50 min
Pieczony naleśnik jaglany z malinami i jogurt mango
10 godz. 50 min
Gofry owsiane
45 min
Gofry jaglano-bananowe
45 min
Mąka owsiana
5 min
Placki gryczane bez laktozy
35 min
Naleśniki owsiane z nadzieniem z jarmużu
35 min
Wytrawne gofry gryczane z warzywami
1 godz. 40 min
Gofry kukurydziane z salsą z awokado
1 godz.
Gofry jaglane z pastą z suszonych pomidorów i rukolą
50 min
Gofry marchewkowe pełnoziarniste z serkiem cynamonowym
1 godz. 5 min
Pełnoziarniste placki bananowe z migdałami
30 min