Brownie fasolowo-gryczane

Brownie fasolowo-gryczane

4.5 496 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
16 kawałków

Składniki

  • 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
  • 50 g masła klarowanego podzielonego na kawałki
    50 g oleju kokosowego, podzielonego na kawałki
  • 480 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej i opłukanej pod bieżącą wodą
  • 2 jajka
  • 150 g miodu, płynnego
  • 50 - 60 g ksylitolu
  • 70 g masła orzechowego
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 20 g kakao
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, bezglutenowego
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • 70 g mąki gryczanej
  • 1 szczypta soli

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 181.5 kcal / 759.8 kJ
Białko 4.3 g
Tłuszcz 8.2 g
Węglowodany 23.1 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 3.7 g
Sód 300.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...