Brownie fasolowo-gryczane

Brownie fasolowo-gryczane

4.5 490 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
16 kawałków

Składniki

  • gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
    100 g
  • masła klarowanego podzielonego na kawałki
    50 g
    50 g oleju kokosowego, podzielonego na kawałki
  • czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej i opłukanej pod bieżącą wodą
    480 g
  • jajka
    2
  • miodu, płynnego
    150 g
  • ksylitolu
    50 - 60 g
  • masła orzechowego
    70 g
  • ekstraktu z wanilii, naturalnego
    1 łyżeczka
  • kakao
    20 g
  • proszku do pieczenia
    1 płaska łyżeczka
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, bezglutenowego
  • sody oczyszczonej
    ½ łyżeczki
  • mąki gryczanej
    70 g
  • soli
    1 szczypta

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 181.5 kcal / 759.8 kJ
Białko 4.3 g
Tłuszcz 8.2 g
Węglowodany 23.1 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 3.7 g
Sód 300.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...