Wegański mus z bananów i awokado

Wegański mus z bananów i awokado

4.7 408 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje

Składniki

  • bananów, dojrzałych pokrojonych na kawałki, plus kilka plastrów do dekoracji (patrz wskazówka)
    200 g
  • awokado dojrzałego, pokrojonego na kawałki
    130 g
  • masła orzechowego
    70 g
  • kakao naturalnego, niesłodzonego
    15 - 25 g
  • syropu z agawy (opcjonalnie)
    40 - 70 g
    40 - 70 g syropu klonowego
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    10 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 267.4 kcal / 1119.6 kJ
Białko 6.4 g
Tłuszcz 15.8 g
Węglowodany 27.2 g
Błonnik 2.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...