Urządzenia i Akcesoria
Wegański mus z bananów i awokado
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
200 g bananów, dojrzałych pokrojonych na kawałki, plus kilka plastrów do dekoracji (patrz wskazówka)
-
130 g awokado dojrzałego, pokrojonego na kawałki
-
70 g masła orzechowego
-
15 - 25 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
40 - 70 g syropu klonowego40 - 70 g syropu z agawy (opcjonalnie)
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
6.4 g
Kalorie
1119.6 kJ /
267.4 kcal
Tłuszcz
15.8 g
Błonnik
2.2 g
Węglowodany
27.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BANAN
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Napój migdałowy
10 min
Napój z orzechów nerkowca
10 min
Smoothie rabarbarowe
1 godz. 30 min
Kulki z suszonymi śliwkami
30 min
Deser z nasionami chia z cieciorką i gorzką czekoladą
13 godz. 10 min
Wegański pudding bananowy z masłem orzechowym
1 godz. 15 min
Krem czekoladowo-orzechowy z awokado
30 min
Migdałowy pudding z chia
15 min
Kulki mocy z masłem orzechowym
45 min
Pudding czekoladowy z chia
20 min
Kokosowo-bananowy budyń z kaszy jaglanej z sosem malinowym
50 min
Masło orzechowe
5 min