Wegański mus z bananów i awokado

Wegański mus z bananów i awokado

4.7 432 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje

Składniki

  • 200 g bananów, dojrzałych pokrojonych na kawałki, plus kilka plastrów do dekoracji (patrz wskazówka)
  • 130 g awokado dojrzałego, pokrojonego na kawałki
  • 70 g masła orzechowego
  • 15 - 25 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 40 - 70 g syropu z agawy (opcjonalnie)
    40 - 70 g syropu klonowego
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 6.4 g
Kalorie 1119.6 kJ / 267.4 kcal
Tłuszcz 15.8 g
Błonnik 2.2 g
Węglowodany 27.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...