![Ciabatta Ciabatta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/46172506-6A54-43DB-84E2-9952A0B3228B/Derivates/747BA785-5936-4FC4-8F66-CD39E3CC4C04.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g wody
- 25 g świeżych drożdży, pokruszonych
- 1 łyżeczka cukru
- 500 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 10 g soli
- oliwa z oliwek, do natłuszczenia miski
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 2005.7 kJ / 479 kcal
- Białko
- 15.4 g
- Węglowodany
- 99 g
- Tłuszcz
- 1.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 977.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciabatty na zakwasie
17 Std.
Chleb pszenno-jęczmienny na zakwasie żytnim
18 godz. 45 min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie z pieczonymi ziemniakami i orzechami włoskimi
19 godz. 10 min
Chrupiące paluchy z ziarnami
4h 45min
Chleb pszenno-żytni z kminkiem na zakwasie pieczony na liściu kapusty
18u. 20min
Tradycyjne bagietki
2h 30min
Chleb pszenny tostowy
3 Std.
Bułki grahamki
1h 5min
Chlebki śródziemnomorskie
1h 5min
Bułki maślane do burgerów
1 godz. 20 min
Francuska bagietka
3 Std. 50 Min
Chleb pszenny
1 Std. 30 Min