Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g wody
- 25 g świeżych drożdży, pokruszonych
- 1 łyżeczka cukru
- 500 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 10 g soli
- oliwa z oliwek, do natłuszczenia miski
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 2005.7 kJ / 479 kcal
- Białko
- 15.4 g
- Węglowodany
- 99 g
- Tłuszcz
- 1.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 977.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fougasse - chleb francuski
2h
Mini foccacie z oregano
3h 40 min
Chrupiąca focaccia
2 godz. 10 min
Tradycyjne bagietki
2h 30min
Francuska bagietka
3h 50min
Aromatyczny chlebek z kminkiem i sezamem
2h 40min
Podpłomyki z masłem ziołowym
40 min
Chlebki śródziemnomorskie
1 godz. 5 min
Pita domowa
3h
Chleb pszenny tostowy
3h
Chleb tostowy (bez laktozy)
2 godz. 45 min
Bułki grahamki
1 godz. 5 min