
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g wody
- 20 g świeżych drożdży, pokruszonych
- 1 łyżeczka cukru
- 500 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 60 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do posmarowania ciasta
- 1 łyżeczka soli
-
ziarna sezamu, do obtoczenia
(opcjonalnie)
lub mak, do obtoczenia (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 185 kJ / 44 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 7.2 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 42.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paluchy drożdżowe z czarnuszką i sezamem
1h 40min
Krakersy z sezamem i makiem
40min
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi
1h 40min
Pizzowe ślimaczki z kurczakiem BBQ
2hod. 20min
Podpłomyki z masłem ziołowym
40min
Obwarzanki wałeckie
3hod.
Paluchy serowe ze słonecznikiem
30min
Wytrawne ślimaczki drożdżowe na patyku
1 godz. 50 min
Mini focaccie
2 godz. 5 min
Paszteciki piknikowe
50 Min
Focaccia z ziemniakami, boczkiem i rozmarynem
2 godz. 50 min
Włoskie paluszki pełnoziarniste
1h 30min