Grissini - paluchy chlebowe

Grissini - paluchy chlebowe

4.7 222 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz.
55 sztuk

Składniki

  • 280 g wody
  • 20 g świeżych drożdży pokruszonych
  • 1 łyżeczka cukru
  • 500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 60 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do posmarowania ciasta
  • 1 łyżeczka soli
  • ziarna sezamu (opcjonalnie) do obtoczenia
    mak, do obtoczenia

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 42.9 mg
Białko 1.1 g
Kalorie 185 kJ / 44 kcal
Tłuszcz 1.2 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 0.2 g
Węglowodany 7.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...