Grissini - paluchy chlebowe

Grissini - paluchy chlebowe

4.8 217 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz.
55 sztuk

Składniki

  • wody
    280 g
  • świeżych drożdży pokruszonych
    20 g
  • cukru
    1 łyżeczka
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    500 g
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do posmarowania ciasta
    60 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • ziarna sezamu (opcjonalnie) do obtoczenia
    mak, do obtoczenia

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 44 kcal / 185 kJ
Białko 1.1 g
Tłuszcz 1.2 g
Węglowodany 7.2 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 0.2 g
Sód 42.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...