
Urządzenia i Akcesoria
Krem pomarańczowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
8 porcji
Składniki
-
300 g cukru
-
skórka z pomarańczy (obrana z 2 szt.), ekologiczna, bez białych błonek
-
160 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
4 jajka
-
150 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
1434 kcal /
5992 kJ
Białko
15 g
Tłuszcz
77 g
Węglowodany
167 g
Błonnik
0.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SŁODKIE KREMY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Szybka konfitura z cytrusów
1 godz. 30 min
Pikantne karmelizowane orzechy z rozmarynem
45 min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 1300 g
20 min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 650 g
20 min
Pasta orzechowa
5 min
Pomarańczowy krem angielski
2 godz. 30 min
Sos karmelowy
1 godz. 30 min
Krem angielski (Crème anglaise)
2 godz. 25 min
Lody lawendowe
10 godz. 50 min
Krem kawowy
20 min
Krem karmelowy (dulce de leche)
1 godz. 15 min
Mini tarty z kremem cytrynowym
3 godz. 15 min