Urządzenia i Akcesoria
Krem pomarańczowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
8 porcji
Składniki
-
300 g cukru
-
skórka z pomarańczy (obrana z 2 szt.), ekologiczna, bez białych błonek
-
160 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
4 jajka
-
150 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
15 g
Kalorie
5992 kJ /
1434 kcal
Tłuszcz
77 g
Błonnik
0.3 g
Węglowodany
167 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SŁODKIE KREMY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krem klementynkowy (clementine curd)
30 min
Tarta cytrynowa z pianą z białek
1 godz. 30 min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 1300 g
20 min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 650 g
20 min
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
15 min
Sos karmelowy
1 godz. 30 min
Krem kokosowo-czekoladowy
15 min
Krem kawowy
20 min
Krem karmelowy (dulce de leche)
1 godz. 15 min
Krem kokosowy
5 min
Sos waniliowy
10 min
Szybka konfitura z cytrusów
1 godz. 30 min