Massa com molho beringela e tomate
TM6 TM5 TM31

Massa com molho beringela e tomate

4.2 (19 ocen)

Składniki

  • 40 g queijo da Ilha em pedaços
  • 1500 g água
  • 1 ½ c. chá de sal
  • 1 fio de azeite
  • 300 g massa tipo fusilli
    lub 300 g massa tipo penne
  • 150 g cebola
  • 1 dente de alho
  • 25 g aipo
  • 500 g tomate maduro
  • 30 g azeite
  • 400 g beringela cortada em cubos
  • 30 g vinho branco
  • 100 g polpa de tomate
  • 1 c. chá de açúcar

Wartości odżywcze
na 1 dose
Kalorie
1290.5 kJ / 308.4 kcal
Białko
10.2 g
Węglowodany
49.1 g
Tłuszcz
8.1 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Błonnik
5.4 g
Sód
755.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy