Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de beurre doux, pour les ramequins
- 4 jaunes d'œufs
- 2 c. à soupe de marsala liquoreux aux amandes
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 60 g de cassonade
- 1 c. à soupe de fécule de maïs
- 12 figues fraîches, coupées en quatre
- 6 pincées de cannelle en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1180 kJ / 282 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Faisselle et coulis d'abricot à la cardamome verte
24h
Soupe fraîche d'abricots au muscat et aux griottes
2 godz. 15 min
Pêches au basilic
30 Min
Rhubarbe en sabayon anisé, fraises au sucre
30 Min
Blanc-manger fraise rhubarbe
40 Min
Gratin aux figues
15min
Soupe de fruits au muscat de beaumes-de-venise
45 Min
Clafoutis figues-amandes
50 min
Sabayon de fruits exotiques
30 Min
Pêche Melba
6h
Abricots vapeur, sirop à la cardamome
40 Min
Tarte aux figues, amandes et romarin
2h 5min