![Gratin de figues Gratin de figues](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C73FE94E-0669-4713-AB9F-E0B578596BE7/Derivates/F797AC65-BA61-4512-A78B-48F559D88988.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de beurre doux, pour les ramequins
- 4 jaunes d'œufs
- 2 c. à soupe de marsala liquoreux aux amandes
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 60 g de cassonade
- 1 c. à soupe de fécule de maïs
- 12 figues fraîches, coupées en quatre
- 6 pincées de cannelle en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1180 kJ / 282 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clafoutis prune-cannelle
40min
Poires au vin rouge
3h 20min
Papillote de pêches aux fruits rouges
30 min
Cobbler à la cerise
40min
Clafoutis aux cerises
50min
Clafoutis figues-amandes
50min
Gratin aux figues
15 Min
Figues vapeur et sirop au vin rouge
35min
Novembre - Crumble de poire au vin rouge et compote de pommes
55min
Pêche pochée au thym
3h 20min
Clafoutis aux nectarines et caramel
35min
Clafoutis aux abricots
55min