Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de chair de potiron, coupée en morceaux
- 500 g de lait
- 100 g de farine de blé
- 100 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 100 g de sucre en poudre
- 20 g de sucre vanillé maison
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 3 œufs
- 5 pommes, émincées en très fines lamelles
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1326.5 kJ / 317.6 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 36.2 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 2.9 g
Alternatywne przepisy
Gâteau de pain rassis au comté et au jambon
1h 10min
Milla de potiron
1h 10min
Clafoutis au fromage blanc, rhubarbe et safran
55min
Crumble pie aux pommes, coings et noisettes
1h 30min
Petits gâteaux de betterave
45min
Coings farcis aux fruits secs
1h 10min
Confiture de potiron à l'orange
6 godz. 45 min
Flan de butternut au citron
50min
Moelleux à la clémentine
1h 40min
Terrine de potimarron aux noisettes
4h 30 min
Brioche au potiron
3 godz. 45 min
Confiture de tomates vertes
24h