Forelle mit Sauce Hollandaise und Gemüse

Forelle mit Sauce Hollandaise und Gemüse

5.0 6 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
2 Portionen

Składniki

Gemüse und Forellen
  • Wasser
    500 g
  • Kartoffeln in Stücken (3-4 cm)
    350 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • gemischtes Gemüse (z. B. Brokkoli, Karfiolröschen, Karottenstifte), siehe Tipp
    350 g
  • Öl zum Einfetten
  • Forellen, ausgenommen, im Ganzen (à ca. 220 g)
    2
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    2 TL
  • Pfeffer, gemahlen
    ¼ TL
Hollandaise Sauce
  • Wasser
    50 g
  • Butter in Stücken
    100 g
  • Eidotter
    4
  • Weißwein (siehe Tipp)
    30 g
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    1 TL
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer, gemahlen
    ¼ TL
  • Zitrone geviertelt
    1

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 882 kcal / 3694 kJ
Białko 44 g
Tłuszcz 59 g
Węglowodany 36 g
Błonnik 7.1 g
Tłuszcz nasycony 33 g
Sód 1922 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...