Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Rinderfilet-Steaks (à ca. 180-200 g, 3 cm dick)
- 1 ¾ TL Salz
- ½ TL schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- 4 Zweiglein Thymian, frisch
- Wasser bis zur Maximummarkierung
-
30
g Zitronensaft
lub 1 gestr. TL Zitronensäure (siehe Tipp) - 50 g Schalotten, halbiert
-
1 - 2
Zweiglein Estragon, frisch, Blättchen abgezupft
lub 1 TL Estragon, getrocknet - 50 g Weißwein, trocken
- ¾ - 1 EL Weißweinessig
- 200 g Butter, in Stücken und 1 EL zum Anbraten
- 4 Eidotter
- ¼ TL schwarzer Pfeffer, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3363 kJ / 802 kcal
- Białko
- 48 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 67 g
- Tłuszcz nasycony
- 35 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 94 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sous-vide Teriyaki Lachs
1 Std. 20 Min
Sous-vide Hendlroulade mit roter Paprikasauce
2 Std. 30 Min
Sous-vide Erdbeeren mit weißem Schokomousse
1h 30min
Lachs sous-vide mit Avocadocreme
1 Std. 5 Min
Flanksteaks sous-vide kantonesische Art mit Tomaten und Zwiebeln
2 Std. 25 Min
Mayonnaise
5min
Basmati Reis
15min
Rindsfiletsteak sous-vide mit Melanzanigemüse
2 Std. 30 Min
Slow Cooking Fleischbällchen in Tomatensauce
3 Std. 40 Min
BBQ Schweinefilet sous-vide koreanische Art
4h 50min
Rinderfiletsteaks Sous-Vide
1h 30min
Rindsgulasch klassisch
3h 20min