Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Sesamsamen
- 4 Lachsfilets, frisch, ohne Haut (à ca. 150 g), (siehe Tipp)
- 75 g Teriyaki-Sauce
- 20 g frischer Ingwer, in dünnen Scheiben
- Wasser bis zur Maximummarkierung
- 30 g Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1195 kJ / 286 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rindsfiletsteak sous-vide mit Melanzanigemüse
2h 30 min
Zitronige Chicken-Wings sous-vide mit Erdäpfeln
3h
Flanksteaks sous-vide kantonesische Art mit Tomaten und Zwiebeln
2 godz. 25 min
Sous-vide Oktopus-Salat
8h
Kokoscurry mit Huhn
45min
Fruchtiges Pulled Pork
9u. 10min
Slow Cooking Lammcurry mit Gurken-Minz-Couscous
9 Std.
Sous-vide Rindersteak (rare) mit Sauce Béarnaise
2h 20min
Sous-vide Erdbeeren mit weißem Schokomousse
1h 30min
Eggs Benedict mit Kräuter-Hollandaise
55min
Erdäpfel-Sellerie-Püree
35 Min
Rinderfiletsteaks Sous-Vide
1h 30min