![Sous-vide Birnen mit Zimtsauce Sous-vide Birnen mit Zimtsauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7803b9b2-45b1-4479-a083-7f3a21d8ff00/Derivates/4ee76e7f-f420-4233-afc7-53bb41608fa0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 - 100 g Zucker
- 1 TL natürliches Vanilleextrakt
- 1 ½ TL Zimt, gemahlen
- 4 Birnen (festfleischige Sorte), reif
- Wasser bis zur Maximummarkierung
- 30 g Zitronensaft
- 4 - 6 EL Mandelblättchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 614 kJ / 146 kcal
- Białko
- 0.6 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zitronenkaramellsauce
45min
Sous-vide Erdbeeren mit weißem Schokomousse
1 godz. 30 min
Sous-vide Schweinskotelett mit Apfel-Sellerie-Salat
2u. 10min
Rindsfiletsteak sous-vide mit Melanzanigemüse
2 godz. 30 min
Hirschragout mit cremiger Polenta
2 godz. 20 min
Salzburger Bierfleisch
6 godz. 50 min
Vanillejoghurt
13u.
Marshmallows (Mäusespeck)
2 godz. 30 min
Sous-vide Teriyaki Lachs
1h 20min
Salz-Karamell-Toffees
1 godz. 45 min
Sous-vide Rindersteak (rare) mit Sauce Béarnaise
2 godz. 20 min
Pizza Prosciutto
35min