Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kräuter-Hollandaise
- 20 g gemischte frische Kräuter (Petersilie, Basilikum, Minze), Blättchen abgezupft
- 250 g Butter, in Stücken
- 50 g Wasser
- 1 EL Zitronensaft
- 3 Eidotter
- ½ TL Salz
- ½ TL Senf
- 1 Prise Pfeffer, frisch gemahlen
Pochierte Eier und Fertigstellung
- 500 g Wasser
- 8 Eier
- 200 g braune Champignons, in Scheiben
- 2 Prisen Salz
- 2 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- Olivenöl zum Beträufeln
- Zitronensaft zum Beträufeln
- 120 - 140 g Babyspinat, frisch, gewaschen und trocken geschüttelt
- 8 Scheiben Toastbrot
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3375 kJ / 807 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 65 g
- Tłuszcz nasycony
- 37 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 851 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hühnerspießchen mit Erdnusssauce
1 Std. 30 Min
Beef- & Tuna-Tatar mit Trüffelmayonnaise
2h 15 min
Rindfleisch Teriyaki mit Reis
2h
Pad Thai mit Huhn
30min
Gebackenes Thunfisch-Tatar mit Kokos-Teriyaki-Sauce
30min
Sashimi vom Thunfisch mit Limetten-Sesam-Vinaigrette
20p
Margarita
10 Min
Amerikanisches Blue Cheese Dressing
5 min
Eggs Benedict
30min
Lachstatar auf Avocadomus
15 min
Vietnamesische Beef Pho
1h 45min
Caesar Salad mit Huhn
50 Min