Steaks mit Karotten-Pastinaken-Püree, karamellisierten Zwiebeln und knusprigen Pastinakenfäden

Steaks mit Karotten-Pastinaken-Püree, karamellisierten Zwiebeln und knusprigen Pastinakenfäden

4.9 68 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 Portionen

Składniki

  • Pastinaken (ca. 300 g), ganz, geschält
    3
  • Öl
    160 - 210 g
  • Schalotte der Länge nach halbiert
    350 g
  • Madeirawein, süß
    90 - 100 g
    90 - 100 g Portwein, rot
  • Marillenmarmelade siehe Tipp
    80 g
  • Butter
    20 g
  • Salz etwas mehr zum Würzen
    1 ¼ TL
  • Karotten (ca. 200g), in Stücke geschnitten
    2
  • Milch
    250 g
  • Worcestershire-Sauce
    20 g
  • Zimt, gemahlen
    ¼ TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
  • Rinderfilet-Steak
    2
  • Knoblauchzehe gepresst
    3
  • Rosmarin, frisch
    1 Zweig
  • Thymian, frisch
    1 Zweig

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 431 kcal / 1806 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 29 g
Błonnik 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...