Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
15
g Erdnussöl
lub 15 g Sonnenblumenöl - 600 g Rindsgulaschfleisch, in Stücken (3 cm)
- 15 g Ahornsirup
-
70
g Reiswein
lub 70 g Weißwein - 100 g Sojasauce
- 80 g Wasser und 1 EL für die Stärke
- 10 g Reisessig
- 5 - 10 g frischer Ingwer, fein gehackt
- ¼ TL Chiliflocken, getrocknet
- 3 Sternanise (siehe Tipp)
- 1 - 2 rote Paprika, je nach Größe
-
100
g Champignons, frisch
lub 100 g frische Shiitakepilze - 300 g Brokkoli
- 1 Frühlingszwiebel
- 2 Knoblauchzehen
- ½ Bund frischer Koriander, Blättchen abgezupft
- ¾ - 1 TL Maisstärke
- Sesam, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1633 kJ / 389 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
BBQ Schweinefilet sous-vide koreanische Art
4h 50min
Halászlé - pannonische Fischsuppe
1 Std. 10 Min
Coq au vin
3hod.
Suppen Bowl mit Pilzen und Saibling
1小时 15 分钟
Sous-vide Hendlroulade mit roter Paprikasauce
2 Std. 30 Min
Bouillabaisse
1 Std. 25 Min
Boeuf Bourguignon
2u. 45min
Schweinslungenbraten koreanischer Art mit lauwarmen Reissalat
1 Std. 10 Min
Slow Cooking Lammcurry mit Gurken-Minz-Couscous
9h
Salzburger Bierfleisch
6 godz. 50 min
Glasiertes Schweinefleisch mit Vermicelli
1h 20min
Boef Stroganoff
50min