Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 20 g szczypiorku, posiekanego
-
1
łyżeczka estragonu, świeżego, posiekanego
lub ½ łyżeczki estragonu, suszonego - 30 g oliwy z oliwek
- 20 g białego octu winnego
- ¼ łyżeczki soli
- 500 g białych szparagów
- 500 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 390 kJ / 93 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 5.6 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka z jarmużu z burakiem
45min
Sałatka z fenkułu i kaszy bulgur z cytrusowym dressingiem
35min
Szparagi z soczewicą i salsą verde
45min
Bób z zielonym groszkiem w słodkim sosie gruszkowym
1h
Białe szparagi z jogurtowym sosem à la holenderskim
1h
Sałatka ze szczawiu i fasolki szparagowej
45min
Sałatka z kaszą pęczak i owocem granatu
45min
Sałatka ze szparagami i brązowym ryżem
50min
Sałatka z botwiny z malinowym winegretem
15min
Szparagi, ryż z parmezanem i cytrynowym sosem zabajone
1h
Ziemniaczki śródziemnomorskie
2h 30min
Sałatka z bobu i pomidorków z cytrynowym winegretem
30min