Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g wody, gorącej
- 10 g żelatyny w proszku
- 250 g wędzonego łososia, w plastrach
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 400 g sera ricotta
- 10 liści bazylii, świeżej
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 819.9 kJ / 196 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 2.2 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 490.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zielony sos wielkanocny
1 godz. 20 min
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20 min
Ciasteczka z gorgonzolą
40 min
Jajka faszerowane pastą z sardynek
40 min
Krewetki zapiekane w sosie śmietanowym
45 min
Ziołowa frittata z ricottą
55 min
Pomidory nadziewane pastą z tuńczyka
35 min
Roladki z bakłażana z pastą orzechową
50 min
Tapenada z tuńczykiem na plastrach ogórka
20 min
Flan z ricottą, szpinakiem i pistacjami
30 min
Tatar z łososia
10min
Rolada szpinakowa z łososiem
2h 50min