Urządzenia i Akcesoria
Terrina z łososia i ricotty
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 35 min
8 porcji
Składniki
-
50 g wody gorącej
-
10 g żelatyny w proszku
-
250 g wędzonego łososia w plastrach
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
400 g sera ricotta
-
10 liści bazylii, świeżej
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
490.8 mg
Białko
15 g
Kalorie
819.9 kJ /
196 kcal
Tłuszcz
14.1 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Węglowodany
2.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wytrawne serniczki z łososiem
4 Std. 15 Min
Krem chrzanowo - żurawinowy
15 Min
Pasztet z dorsza
1 Std. 10 Min
Dip z łososia z koperkiem
10 Min
Czeska pasta piwna
1 Std. 10 Min
Koktajl z krewetek
45 Min
Roladki z bakłażana z pastą orzechową
50 Min
Polędwica à la Wellington
2 Std. 10 Min
Ptysie z kozim serem, miodem i tymiankiem
2 Std. 30 Min
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20 Min
Łosoś marynowany w burakach (Gravlax)
48 Std.
Pâté z wątróbek drobiowych z pistacjami
1 Std. 40 Min