
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g wody, gorącej
- 10 g żelatyny w proszku
- 250 g wędzonego łososia, w plastrach
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 400 g sera ricotta
- 10 liści bazylii, świeżej
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 819.9 kJ / 196 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 2.2 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 490.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta z kiszoną kapustą i grzybami
2h 35min
Korzenny śledź z jabłkiem
2 Std. 30 Min
Pulpety z karpia w galarecie
4hod. 10min
Tatar z łososia
10 min
Sos gruszkowy z chrzanem i borówkami
20 Min
Tatar ze śledzia
10 min
Hekele
2j 40 menit
Śledzie w sosie musztardowym
10h 15min
Ziołowa frittata z ricottą
55 min
Rolada paprykowa z serem kozim, rukolą i orzechami włoskimi
5j
Tatar ze śledzia z kolendrą i mango
55 min
Rolada szpinakowa z łososiem
2h 50 min