Terrina z łososia i ricotty
TM6 TM5

Terrina z łososia i ricotty

4.2 (30 ocen)

Składniki

  • 50 g wody, gorącej
  • 10 g żelatyny w proszku
  • 250 g wędzonego łososia, w plastrach
  • 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 400 g sera ricotta
  • 10 liści bazylii, świeżej
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
819.9 kJ / 196 kcal
Białko
15 g
Węglowodany
2.2 g
Tłuszcz
14.1 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Błonnik
0.1 g
Sód
490.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy