Naleśnikowe roladki z łososiem (bez glutenu)

Naleśnikowe roladki z łososiem (bez glutenu)

4.1 34 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
40 sztuk

Składniki

Gryczane naleśniki
  • mąki gryczanej
    200 g
  • wody
    300 g
  • mleka
    150 g
  • jajka
    2
  • soli
    ½ łyżeczki
  • masło klarowane do smażenia naleśników
Nadzienie
  • serka kremowego śmietankowego
    400 g
  • jogurtu naturalnego
    50 g
  • soku z cytryny
    20 g
  • szczypiorku, świeżego posiekanego
    3 łyżki
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • wędzonego łososia w plastrach
    200 g

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 60.6 kcal / 253.7 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 3.5 g
Węglowodany 4.4 g
Błonnik 0.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...