Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g chicken breasts
- 2000 g boiling water
- 15 g olive oil
- 150 g celery stalks, cut in pieces
- 120 g leeks, sliced (1 cm)
- 1 garlic clove, sliced
- 1 red chilli, halved, deseeded (opcjonalnie)
- 1 bay leaf
- 2 sprigs fresh rosemary
- 100 g pearl barley, soaked overnight, then rinsed and drained
- 140 g carrots, sliced (5 mm)
-
2
vegetable stock cubes (for 0.5 l each), crumbled
lub 2 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 100 g fresh baby spinach
- 75 g frozen peas
- fine sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1301 kJ / 309 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Sód
- 628 mg
Alternatywne przepisy
Spring Chicken Casserole
1h 30 min
Beef Stew with Ghoulish Mashed Potato Ghosts
1h 30 min
Lentil and Bacon Soup
8h 55min
Pork with Spinach Lentils
20min
Chorizo, Potato and Cabbage Soup
35 min
Pumpkin Pearl Barley Risotto with Chorizo
45min
Cod Soup with Crispy Bacon and Leeks
45min
Scotch Broth
1h
Spanish Green Lentil And Chorizo Soup
12h 45min
Seafood Salad with Pearl Barley
1h 35 min
Pollock with Potatoes, Savoy Cabbage and Citrus Sauce
1h
Red bean chicken and sweet potato stew
45min