Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 - 100 g long grain rice, as desired
- 80 g mangetout, trimmed
- 1000 g water
- 1 tsp fine sea salt
- 10 g groundnut oil
- 3 - 4 garlic cloves, to taste
- 120 - 150 g pork fillet, sliced thinly (1 cm)
- 1 Tbsp oyster sauce
- 2 tsp light soy sauce
- 1 - 2 tsp palm sugar, to taste
- 50 - 100 g water, depending on desired sauce consistency
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4094 kJ / 980 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 55 g
Alternatywne przepisy
Beef Teriyaki with Rice
1 Std. 50 Min
Pork with Black Bean Sauce
30min
Rice with Duck
1h 5min
Sweet and Sour Chicken with Rice
40 Min
Cashew Chicken
45min
Beef in Stout
1h 40min
Honeyed Chicken
25 Min
Beef Stroganoff
1h
Beef with Mushrooms
30min
Sweet and sour chicken with rice
40 Min
Peking Chicken
45min
Lemon Chicken
20 Min