Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 - 100 g long grain rice, as desired
- 80 g mangetout, trimmed
- 1000 g water
- 1 tsp fine sea salt
- 10 g groundnut oil
- 3 - 4 garlic cloves, to taste
- 120 - 150 g pork fillet, sliced thinly (1 cm)
- 1 Tbsp oyster sauce
- 2 tsp light soy sauce
- 1 - 2 tsp palm sugar, to taste
- 50 - 100 g water, depending on desired sauce consistency
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4094 kJ / 980 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 55 g
Alternatywne przepisy
Sautéed Pork with Cider
55 min
Beef-Ragout with Macaroni
30 min
Garlic Tomato Beef with Potato and Carrot Mash
50min
Steamed Garlic Prawns
30 min
Braised Pork and Egg with Rice
45 min
Pork Chops with Orange
2h 25min
Lemon Chicken
20 min
Sweet and sour chicken with rice
40 Min
Pork with Black Bean Sauce
30 min
Beef in Stout
1h 40 min
Grilled Pork Skewers with Turmeric
7h 10 min
Prawn and Chorizo Paella
45 min