
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g floury potatoes peeled, diced (1.5 cm)
- 300 g carrots cut in pieces (1.5 cm)
- 2 garlic cloves
- 100 g onions quartered
- 40 g olive oil
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 1 dried bay leaf
- 800 g beef meat sinew free, diced (2.5 cm)
- 50 g red wine
- 50 g water
-
1
beef stock cube (for 0.5 l) crumbled
lub 1 heaped tsp beef stock paste, homemade - 1 pinch ground black pepper
- 80 g milk
- 1 tsp fine sea salt
- 1 pinch ground nutmeg
- fresh parsley leaves roughly chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 781 kcal / 3268 kJ
- Białko
- 50 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Węglowodany
- 48 g