Baby-friendly Butternut Macaroni Cheese with Kale
TM6 TM5

Baby-friendly Butternut Macaroni Cheese with Kale

4.4 (46 ocen)

Składniki

Squash and Pasta

  • 200 g Cheddar cheese, cut in pieces (2 cm)
  • 30 g bread, torn in pieces
  • 800 g water, plus extra for cooking pasta
  • 500 g butternut squash, peeled, diced (1 cm)
  • 300 g elbow macaroni
  • ¼ tsp sweet smoked paprika

Cheese Sauce

  • 40 g plain flour
  • 40 g unsalted butter, diced
  • 400 g whole milk
  • ½ tsp ground black pepper
  • ¼ tsp ground nutmeg
  • 50 g kale, washed, stems removed, roughly chopped

Wartości odżywcze
na 140 g
Kalorie
1093 kJ / 261 kcal
Białko
9.8 g
Węglowodany
29 g
Tłuszcz
11 g
Tłuszcz nasycony
6.8 g
Błonnik
2.1 g
Sód
0.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy