Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g bacon cubes
- 300 g leeks, cut in rings (5 mm)
- 20 g olive oil
- 30 g plain flour
- 500 g milk
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 tsp vegetable stock paste, homemade - ¼ tsp fine sea salt
- 1 tsp dried marjoram
- 2 pinches ground black pepper
- 2 pinches ground nutmeg
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1002 kJ / 239 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Broccoli and Ham Pasta Bake
1 Std. 10 Min
Beef-Ragout with Macaroni
30 min
Honeyed Chicken
25 min
Ham Hock Potato Bake
35 min
Chicken Étouffée
45min
Gnocchi Carbonara with Peas
20 min
Bacon and Cabbage Risotto
1h
Creamy Mustard Chicken Stew
40 min
Pasta with Squash and Chickpeas
30 min
Ravioli Lasagne with Rocket Salad
45min
Sausage Meatballs with Butternut Squash & Potatoes
1 Std. 10 Min
Sautéed Pork with Cider
55 min