Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 24 gambas frescas enteras sin pelar (aprox. 200 g)
- 50 g de aceite de oliva
- 1 diente de ajo
- ½ - 1 pimienta de Cayena seca entera
- 15 g de brandy
- 2 pellizcos de sal
- 250 g de puerros en cuartos longitudinales y luego en rodajas de 0,5 cm
- 1 pellizco de pimienta molida
- 30 g de nata (30-40% de grasa)
-
12
chips de pan de gamba
lub 12 patatas fritas - ½ cucharadita de cebollino fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 415 kJ / 99 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 227.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tosta de guacamole con anchoas
10 min
Tartaletas de chipirones con mozzarella
1 Std. 10 Min
Bombones de cherry al pesto
1h
Piruletas de parmesano y jamón
1h
Ensalada de langostinos con salsa de almendras y perejil
10 min
Tostas con bombón de salmón
2 godz. 30 min
Tartaletas crujientes de marisco
40 Min
Huevos de codorniz en champiñón sobre salsa duxelles
30 min
Patatitas con mayonesa de caviar y salmón ahumado
45 min
Berberechos en salsa verde
1h
Bacalao con mayonesa de ajo al caramelo
50min
Emulsión de patata con pulpo
50min