Chips con puerro y gambas

Chips con puerro y gambas

4.4 25 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
12 unidades

Składniki

  • gambas frescas enteras sin pelar (aprox. 200 g)
    24
  • de aceite de oliva
    50 g
  • diente de ajo
    1
  • pimienta de Cayena seca entera
    ½ - 1
  • de brandy
    15 g
  • de sal
    2 pellizcos
  • de puerros en cuartos longitudinales y luego en rodajas de 0,5 cm
    250 g
  • de pimienta molida
    1 pellizco
  • de nata (30-40% de grasa)
    30 g
  • chips de pan de gamba
    12
    12 patatas fritas
  • de cebollino fresco picado
    ½ cucharadita

Wartości odżywcze na 1 unidad

Kalorie 99 kcal / 415 kJ
Białko 3.8 g
Tłuszcz 7.6 g
Węglowodany 4 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Sód 227.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...