Chips con puerro y gambas

Chips con puerro y gambas

4.4 27 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
12 unidades

Składniki

  • 24 gambas frescas enteras sin pelar (aprox. 200 g)
  • 50 g de aceite de oliva
  • 1 diente de ajo
  • ½ - 1 pimienta de Cayena seca entera
  • 15 g de brandy
  • 2 pellizcos de sal
  • 250 g de puerros en cuartos longitudinales y luego en rodajas de 0,5 cm
  • 1 pellizco de pimienta molida
  • 30 g de nata (30-40% de grasa)
  • 12 chips de pan de gamba
    12 patatas fritas
  • ½ cucharadita de cebollino fresco picado

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 unidad

Sód 227.5 mg
Białko 3.8 g
Kalorie 415 kJ / 99 kcal
Tłuszcz 7.6 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Węglowodany 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...