Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 - 120 g Zwiebeln, halbiert
- 1 - 2 Knoblauchzehen
- 10 g Butter
- 650 - 700 g Erdäpfel, festkochend
- 2 TL Majoran, getrocknet
- 2 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 TL Kümmel, gemahlen
- ¾ TL Salz
-
3
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 ½ Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l) - 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 800 g Wasser
-
50 - 80
g Speck
lub 50 - 80 g Speckwürfel - 1 Bund Schnittlauch, frisch
- 50 g Schlagobers
- 50 g Crème fraîche
-
1
TL Essig
lub 1 TL Orangensaft - 1 Prise Muskatnuss, frisch gerieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 784 kJ / 187 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Topfenschmarrn
50 min
Burgenländische Krautsuppe mit Speck
55 min
Erdäpfelgulasch
1h 10 min
Kaspressknödelsuppe
1h 35min
Rahmsuppe mit Fisolen
35 Min
Haferflockensuppe
20 Min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1h
Paradeisersuppe mit Käseknöderl
45 Min
Kohlrabicremesuppe mit Kresse
35 Min
Leichte Käsesuppe
25 min
Fiakergulasch
2h 15min
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1h 40min