Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe, halbiert
- 20 g Rapsöl
- 200 g Milch
- 40 g Weizenmehl
- 1000 g Wasser
- 1 TL Kümmel, ganz
- 20 g Essig
- 2 TL Salz, etwas mehr zum Abschmecken
- ¼ - ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen, etwas mehr zum Abschmecken
- 300 g Erdäpfel, festkochend, geschält, in Scheiben (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 726 kJ / 174 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Krautfleckerl
40 min
Eiernockerl
30 min
Rahmsuppe mit Fisolen
35 Min
Fisolengulasch
1h 10 min
Innsbrucker Knoblauchsuppe
45 Min
Schinkenfleckerl überbacken
1h 10 min
Feuerflecken mit Thymianzwiebeln
1j 30 menit
Bröselknödel
40 min
Wurstknödel
1j 20 menit
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1j
Eiaufstrich mit Topfen
10 min
Waldviertler Knödel
1j