![Stoßsuppe mit Erdäpfelgröstl Stoßsuppe mit Erdäpfelgröstl](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/fa688e2f-6916-44fd-9c90-294348debe1b/Derivates/6861583c-69f4-4da2-aff0-4e12ef714f01.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe, halbiert
- 20 g Rapsöl
- 200 g Milch
- 40 g Weizenmehl
- 1000 g Wasser
- 1 TL Kümmel, ganz
- 20 g Essig
- 2 TL Salz, etwas mehr zum Abschmecken
- ¼ - ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen, etwas mehr zum Abschmecken
- 300 g Erdäpfel, festkochend, geschält, in Scheiben (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 726 kJ / 174 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Wurstaufstrich
10 Min
Gebackene Hollerstrauben
30 Min
Schinkenfleckerl überbacken
1h 10min
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2 Std. 45 Min
Bröselknödel
40 Min
Krautfleckerl
40 Min
Erdäpfel-Karfiol-Laibchen
1hod. 25min
Rahmsuppe mit Fisolen
35 Min
Eiernockerl
30 Min
Wurstknödel
1 Std. 20 Min
Eiaufstrich mit Topfen
10 Min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1 Std.