Kräutertopfen

Kräutertopfen

4.5 65 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
460 g

Składniki

  • gemischte frische Kräuter Blättchen abgezupft (z. B. Dille, Petersilie, Kresse, Zitronenmelisse, Basilikum, etc.)
    50 - 60 g
  • Knoblauchzehe halbiert
    1
  • Frühlingszwiebeln in Stücken (3 cm)
    35 g
  • Topfen, 20% Fett
    250 g
  • Sauerrahm
    100 g
  • Salz
    ½ TL
  • Estragonsenf
    2 TL
  • Zitronensaft (siehe Tipp)
    3 TL
  • Öl (z. B. Leinöl)
    1 TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    2 Prisen
  • Staubzucker
    1 Prise

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 252 kcal / 1055 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Sód 703 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...