Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g Hartkäse (z. B. Parmesan oder Montello), in Stücken
- 120 g Wasser
- 35 g Butter, in Stücken
- ½ TL Salz
- 2 - 3 Prisen Muskatnuss, frisch gerieben
- 80 g Weizenmehl, universal
-
½
Bund Petersilie, frisch, Blättchen abgezupft
lub ½ Bund Liebstöckel, frisch, Blättchen abgezupft - 2 Eier (Größe M)
- ½ TL Paprikapulver, edelsüß
- 1 TL Tomatenmark
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 156 kJ / 37 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eierschöberl
1 Std.
Spinatspätzle mit Schinken-Käse-Sauce
40 Min
Tiroler Kasnock’n
1 Std.
Topfenspinatknödel mit RUPP Feinster Streich Blauschimmelkäse
50 Min
Couscousknöderl mit Sesam
40 Min
Kaspressknödelsuppe
1 godz. 35 min
Butternockerl
40 Min
Bröselknödel
40 Min
Kalte Topfennockerl auf Beerenröster
35 Min
Erdbeer-Topfen-Knödel mit Mohn auf Erdbeerspiegel
1 Std. 25 Min
Frittaten
30 Min
Kräuterschöberlsuppe
35 Min