Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Äpfel, geschält, geviertelt
- 40 g Zucker
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht, (siehe Tipp)
- 1 Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 1 TL Zimt, gemahlen
- ¼ TL Kardamom, gemahlen
- 250 g Mascarpone
- 250 g Topfen, 20% Fett
- 50 g Nüsse, ganz (z.B. Pekannüsse, Haselnüsse,Pistazien,...)
- 2 EL Amaretto
- 2 EL Milch
- 100 g Manner Eierbiskotten Löffelbiskuit
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2408 kJ / 575 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Tłuszcz nasycony
- 23 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 275 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tante Poldis Nussgugelhupf
1h 30 min
Schneller Schokokuchen mit weichem Kern
30 min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1h 10 min
Germknödel
1h
Mozartknödel mit Erdbeersauce
55 min
Kalte Topfennockerl auf Beerenröster
35 min
Topfenschmarrn
50 min
Rumschnitten
50 min
Eierlikörkuchen
1h 10 min
Weißes Topfen-Mousse
1h 10 min
Marillennektar
2 godz.
Marillenmarmelade mit Vanille
1h 5 min