![Erdäpfelcremesuppe mit Leberkäse-Croutons Erdäpfelcremesuppe mit Leberkäse-Croutons](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6a94d9d5-8932-453a-a52a-9640f0b9f13e/Derivates/62d82db0-511f-457e-885c-c3f3c42ec82b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Öl
- 550 g Erdäpfel, geschält, in Stücken
- 100 g Karotten, in Stücken
- 100 g Zwiebeln, in Stücken
- 100 g Lauch, in Stücken
- 60 - 80 g Knollensellerie, in Stücken
- 600 g Wasser
- ¾ - 1 TL Salz
- 1 - 2 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 ¼ TL Majoran, getrocknet
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 200 g Leberkäse
- 200 g Schlagobers
- 2 - 3 Prisen Muskatnuss, frisch gerieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1588 kJ / 379 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 522 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Suppentopf mit Bratwurst
45 min
Leichte Käsesuppe
25 min
Almkäsesuppe mit Kräutern und geröstetem Brot
40 min
Erdäpfelsuppe mit Speck-Zwiebeln
55 min
Bröselknödel
40 min
Paprikaschaumsuppe mit RUPP Enzian Emmentaler
30 min
Eachtlengsuppe
45 min
Kohlrabicremesuppe mit Kresse
35 min
Reisfleisch
2h 20min
Haferflockensuppe
20 min
Erdäpfelgulasch
1 Std. 10 Min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1 Std.