Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Öl
- 550 g Erdäpfel, geschält, in Stücken
- 100 g Karotten, in Stücken
- 100 g Zwiebeln, in Stücken
- 100 g Lauch, in Stücken
- 60 - 80 g Knollensellerie, in Stücken
- 600 g Wasser
- ¾ - 1 TL Salz
- 1 - 2 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 ¼ TL Majoran, getrocknet
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 200 g Leberkäse
- 200 g Schlagobers
- 2 - 3 Prisen Muskatnuss, frisch gerieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1588 kJ / 379 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 522 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdäpfelgulasch
1 Std. 10 Min
Eachtlengsuppe
45 Min
Reisfleisch
2 Std. 20 Min
Eiernockerl
30 Min
Topfen-Erdäpfel-Gratin mit Speck
1 Std.
Suppentopf mit Bratwurst
45 Min
Erdäpfelsuppe mit Speck-Zwiebeln
55min
Leichte Käsesuppe
25 Min
Fleischlaberl aus dem Backofen mit Erdäpfelpüree
1 Std. 10 Min
Kohlrabicremesuppe mit Kresse
35 Min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1 Std.
Fiakergulasch
2 Std. 15 Min