
Urządzenia i Akcesoria
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
masło ilość do natłuszczenia
-
sera gouda pokrojonego na kawałki150 g
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki800 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu50 g
-
mleka150 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej2 szczypty
-
szczypiorek, świeży do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
339.3 kcal /
1420.3 kJ
Białko
16 g
Tłuszcz
14.5 g
Węglowodany
39.3 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
8.5 g
Sód
858 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Kąski serowo-brokułowe
55 min
Kotlety ruskie
35 min
Zapiekanka ziemniaczana z cebulą
1 godz. 10 min
Gratin z ziemniaków i selera
1 godz. 10 min
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
55 min
Pizza z makaronu spaghetti
1 godz. 10 min
Zapiekanka ziemniaczana (gratin)
1 godz. 20 min
Zapiekanka ziemniaczana
40 min
Gotowane warzywa zapiekane w sosie serowym
40 min
Zapiekanka ryżowa z warzywami
1 godz.
Zapiekanka ziemniaczana z kalafiorem i parmezanem
1 godz.
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
1 godz.