
Urządzenia i Akcesoria
Tortilla razowa z kurczakiem i warzywami
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
200 g mąki pszennej pełnoziarnistej
-
sól ilość do oprószenia cukinii i papryki
-
¼ łyżeczki proszku do pieczenia
-
25 g oleju rzepakowego
-
120 g gorącej wody
-
200 g ogórków bez skórki i gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
5 gałązek koperku, świeżego
-
200 g jogurtu greckiego
-
10 g oliwy z oliwek
-
5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
600 g wody
-
400 g piersi z kurczaka pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
1 łyżeczka przyprawa kebab-gyros
-
100 g żółtej papryki pokrojonej w paski (1 x 4 cm)
-
200 g cukinii pokrojonej w półplasterki o grubości 1 cm
-
papryka słodka, mielona ilość do oprószenia cukinii i papryki
-
oregano, suszone ilość do oprószenia papryki i cukinii
-
6 liści sałaty masłowej
-
1 pomidor pokrojony w ósemki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
285.8 kcal /
1196.7 kJ
Białko
20.3 g
Tłuszcz
2.9 g
Węglowodany
30 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Sód
1065.3 mg