Urządzenia i Akcesoria
Tortilla razowa z kurczakiem i warzywami
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
200 g mąki pszennej pełnoziarnistej
-
sól ilość do oprószenia cukinii i papryki
-
¼ łyżeczki proszku do pieczenia
-
25 g oleju rzepakowego
-
120 g gorącej wody
-
200 g ogórków bez skórki i gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
5 gałązek koperku, świeżego
-
200 g jogurtu greckiego
-
10 g oliwy z oliwek
-
5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
600 g wody
-
400 g piersi z kurczaka pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
1 łyżeczka przyprawa kebab-gyros
-
100 g żółtej papryki pokrojonej w paski (1 x 4 cm)
-
200 g cukinii pokrojonej w półplasterki o grubości 1 cm
-
papryka słodka, mielona ilość do oprószenia cukinii i papryki
-
oregano, suszone ilość do oprószenia papryki i cukinii
-
6 liści sałaty karbowanej6 liści sałaty masłowej
-
1 pomidor pokrojony w ósemki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1065.3 mg
Białko
20.3 g
Kalorie
1196.7 kJ /
285.8 kcal
Tłuszcz
2.9 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tortille
1 Std. 15 Min
Burgery wołowe w razowej bułce
2 Std.
Pizza na mąkach pełnoziarnistych
1 Std. 30 Min
Bułki orkiszowo-żytnie z ziarnem żyta i rozmarynem
1 Std. 30 Min
Zdrowe greckie burgery z indyka
40 Min
Burger drobiowy
30 Min
Burgery z plastrami grillowanej wołowiny, pastą z dyni i rukolą
1 Std. 35 Min
Pizza na żytnio-pszennym cieście z sosem pomidorowo-paprykowym
1 Std. 40 Min
Burgery wieprzowe na Varomie i krem paprykowy z ajvarem
1 Std. 15 Min
Burgery z indyka z karmelizowaną cebulą i papryką
30 Min
Pity z marynowanym kurczakiem
3 Std. 45 Min
Burgery wołowe z kozim serem i chutneyem z czerwonej cebuli
1 Std. 40 Min