Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biscotti
- 100 g di zucchero
- ½ arancia, la scorza (senza la parte bianca)
- 50 g di burro a pezzi
- 225 g di farina tipo 00
- 200 g di latte intero
- 50 g di cacao amaro in polvere
- 8 g di lievito in polvere per dolci
- ½ cucchiaino di cannella in polvere
- 20 g di miele millefiori
Copertura
- 150 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 90 g di burro a pezzi
Terminare la preparazione
- 80 g di marmellata di arance
- 30 g di pistacchi in granella
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 470.9 kJ / 112.5 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 5.7 mg
Alternatywne przepisy
Brioche col tuppo
3 Std. 30 Min
Rosticceria siciliana
2h
Panelle
1h 25min
Scacciata con salsiccia e patate
3h 15min
Sfincione favarese
3h
Granita di gelsi
15min
Pappardelle con macco di fave fresche
55min
Mafalde siciliane
2 godz. 15 min
Tetù
1h 50 min
Brioches siciliane
3h 15min
Pane siciliano
2 godz. 45 min
Muffolette
3h