Urządzenia i Akcesoria
Granita di gelsi
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
8 bicchieri
Składniki
-
200 g zucchero
-
350 g di gelsi rossi, lavati e asciugati
-
½ limone il succo spremuto fresco
-
800 g di cubetti di ghiaccio
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 bicchiere
Białko
1 g
Kalorie
485 kJ /
116 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Granita di mandorle
10 min
Granita di mandorle ('a muzzunata)
10 min
Granita alle fragole
15 min
Granita al pistacchio
6 godz. 30 min
Granita al cioccolato e ciliegie
10 godz. 30 min
Granita di fichi e mandorle
15 min
Biancomangiare alle mandorle e miele d'acacia (di Francesca Romana Barberini)
2 godz. 30 min
Rame di Napoli
3 godz.
Granita di mandorle e caffè con panna
6 godz. 20 min
Granita al limone
15 min
Brioches siciliane
3 godz. 15 min
Panelle
1 godz. 25 min