Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g di farina tipo 00 + q.b.
- 125 g di semola rimacinata di grano duro
- 125 - 130 g di acqua
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 500 g
- Kalorie
- 4213 kJ / 1007 kcal
- Białko
- 30.4 g
- Węglowodany
- 208.2 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Błonnik
- 8.1 g
Alternatywne przepisy
Struffoli di Natale (TM6)
1 Std.
Chiacchiere
1h 35min
Pasta choux
2h
Cassata di Sulmona
3h 30min
Tagliatelle paglia e fieno con ragù di agnello
2h
Struffoli
1 Std.
Calzoncelli melfitani
1h 40min
Cartucce napoletane
1 Std. 30 Min
Paris Brest
3h 30min
Code di aragosta con crema pasticcera
6u.
Calzoni fritti napoletani
2h 30min
Zeppole di San Giuseppe
1h 50min