Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
- 500 g di acqua
- 15 g di cacao in polvere
- 150 g di zucchero
- 50 g di ciliegie sotto spirito, con il loro liquore
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1330 kJ / 318 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 53.7 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Granita al limone
13h
Biancomangiare alle mandorle e miele d'acacia (di Francesca Romana Barberini)
2 Std. 30 Min
Granita di gelsi
15 min
Granita al limone
15 min
Granita di mandorle
10 min
Granita alle mandorle e lime
10 min
Granita alle fragole
15 min
Granita di mandorle e caffè con panna
6h 20min
Granita al pistacchio
6u. 30min
Granita di mandorle ('a muzzunata)
10 min
Brioches siciliane
3 Std. 15 Min
Brioche col tuppo
3 Std. 30 Min