Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g d'oignons, coupés en quatre
- 1 gousse d'ail
- 30 g d'huile d'olive
-
1
c. à café de paprika fumé, moulu
lub 1 c. à café de paprika doux en poudre - 40 g de mélasse
- 1 c. à soupe de sauce Worcestershire (opcjonalnie)
- 1 c. à café de moutarde
- 500 g de tomates concassées en conserve
- 550 g de haricots borlotti, en conserve, égouttés (poids net égoutté)
- 1 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 754.7 kJ / 179.5 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 24.3 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Błonnik
- 5.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dhal
1 Std. 40 Min
Chakchouka aux merguez et pois chiches
35min
Mujaddara (Riz au lentilles)
1h
Potée de haricots fumés
30min
Boulettes de seitan et sauce aux câpres
1h 15min
Ragoût de haricots œil noir aux légumes
2 godz. 35 min
Chakalaka (Mijoté de haricots blancs et poivron)
30min
Dahl noir crémeux et chou-fleur rôti
16h 25min
Chili sans viande
1h
Gigantes d'haricots blancs et bouillon de tomate
45min
Bolognaise aux lentilles vertes
40min
Marmite d'épeautre aux légumes et saucisse de soja
1h 30min