![Tartare de dorade à la thaïe Tartare de dorade à la thaïe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a68dbbe7-78a0-44fe-a1d9-f62d89fa06b1/Derivates/911c3b90-8ff9-4ef9-96a0-393db95cb0db.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de filets de dorade grise, sans peau ni arêtes
- 1 bâton de citronnelle fraîche
- 2 citrons verts non traités
- 2 cm de gingembre frais, pelé et coupé en quatre
- 1 piment rouge frais thaï, épépiné
- 12 feuilles de basilic thaï frais
- 4 brins de ciboulette fraîche, en tronçons
- 50 d'huile d'olive
- 70 g de sauce de poisson (nuoc-mâm)
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1416 kJ / 337 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saumon et avocat sauce teriyaki
1h 15 min
Tartare de saumon aux fruits de la Passion
15min
Tartare de saumon avocat-concombre
50 Min
Crevettes à la mangue et au lait de coco
50 Min
Ceviche de dorade
10 min
Tartare de dorade à la mangue
10 min
Ceviche de poisson
30 Min
Saumon laqué
50 Min
Ceviche de daurade au pamplemousse
1 Std. 5 Min
Côte de bœuf, sauce chimichurri, pommes en éventail
1h 25min
Salade thaïe aux crevettes
1h 25min
Tartare de bar
10 min