
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de fruits à coque variés (amandes et noix par ex.)
- 30 g d'huile d'olive extra vierge
- 50 g d'oignon coupé en deux
- 1300 g de tomates mûres, (Ø 5-6 cm) (voir "Conseil(s)")
- 100 g de champignons frais (champignons de Paris ou pleurotes par ex.)
- 1 c. à café de sel
- 1 pincée de poivre noir fraîchement moulu
-
10 - 12
feuilles de menthe fraîche
lub 1 c. à café de menthe déshydratée - 4 - 5 brins de persil frais équeutés, et un peu pour la finition
- 75 g de riz long blanc
- 20 g de jus de citron fraîchement pressé (env. ½ citron)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 392 kcal / 1644 kJ
- Białko
- 11 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Węglowodany
- 33 g
- Błonnik
- 9.2 g