Wersje kompatybilne
Gambas panées à la chapelure de morille, asperges vertes et morilles (Laurent Clément)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les gambas
- 30 g de morilles déshydratées
- 30 g de pois chiches blancs secs
- 12 gambas crues
- 2 blancs d'œufs battus
Le bouillon crémé de morilles et la garniture
- 2 échalotes
- 1 gousse d'ail
- 25 g d'huile d'olive
- 30 g de morilles déshydratées
-
400
g de bouillon de volaille
lub 400 g d'eau - 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 8 asperges vertes
- 200 g de nouilles chinoises sèches aux œufs
- 10 g de beurre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2216 kJ / 533 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Barbue au beurre d'orange et de sauge
1 Std. 30 Min
Canard croustillant
12h
Avril - Bouillon de gambas à la citronnelle
1 Std.
Ravioles de homard sauce Newburg
1 Std. 40 Min
Carpaccio de veau vitello tonnato
1 Std.
Risotto aux coquillages et à la truffe
45 Min
Pappardelles au lapin et au pesto
1 Std.
Carré d'agneau en croûte
55min
Raviolis poulet-crevette, bouillon à la citronnelle
1 Std.
Vittello tonnato
4h 20min
Magret de canard, sauce à l'orange et au gingembre, purée de pomme de terre et haricots verts
1 Std. 10 Min
Ravioles sauce au foie gras
40 Min