Gambas panées à la chapelure de morille, asperges vertes et morilles (Laurent Clément)

Gambas panées à la chapelure de morille, asperges vertes et morilles (Laurent Clément)

4.5 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

Les gambas
  • 30 g de morilles déshydratées
  • 30 g de pois chiches blancs secs
  • 12 gambas crues
  • 2 blancs d'œufs battus
Le bouillon crémé de morilles et la garniture
  • 2 échalotes
  • 1 gousse d'ail
  • 25 g d'huile d'olive
  • 30 g de morilles déshydratées
  • 400 g de bouillon de volaille
    400 g d'eau
  • 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 8 asperges vertes
  • 200 g de nouilles chinoises sèches aux œufs
  • 10 g de beurre

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 25 g
Kalorie 2216 kJ / 533 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 44 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...