Bouillon parfumé au bœuf, à la citronnelle et au gingembre

Bouillon parfumé au bœuf, à la citronnelle et au gingembre

4.5 56 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • d'oignon coupé en deux
    100 g
  • de gingembre frais
    25 g
  • tige de citronnelle fraîche coupée en tronçons
    1
  • petit piment rouge frais épépiné
    ¼
  • d'huile neutre
    15 g
  • cubes de bouillon de bœuf (pour 0,5 l) type pho (voir "Conseil(s)")
    2
  • d'eau
    1500 g
  • de carottes détaillées en julienne
    200 g
  • de blancs de poireau détaillés en julienne
    200 g
  • de filet de bœuf détaillé en fines lanières
    600 g
  • de coriandre fraîche équeuté
    ½ bouquet

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 313 kcal / 1307.5 kJ
Białko 36.2 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 6.2 g
Błonnik 3.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...