
Wersje kompatybilne
Bouillon parfumé au bœuf, à la citronnelle et au gingembre
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon coupé en deux
- 25 g de gingembre frais
- 1 tige de citronnelle fraîche coupée en tronçons
- ¼ petit piment rouge frais épépiné
- 15 g d'huile neutre
- 2 cubes de bouillon de bœuf (pour 0,5 l) type pho (voir "Conseil(s)")
- 1500 g d'eau
- 200 g de carottes détaillées en julienne
- 200 g de blancs de poireau détaillés en julienne
- 600 g de filet de bœuf détaillé en fines lanières
- ½ bouquet de coriandre fraîche équeuté
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 313 kcal / 1307.5 kJ
- Białko
- 36.2 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Węglowodany
- 6.2 g
- Błonnik
- 3.2 g