Urządzenia i Akcesoria
Meksykański ser queso fresco
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
6 porcji
Składniki
-
2000 g mleka tłustego (min. 3,2%), pasteryzowanego (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka kwasku cytrynowego
-
4 łyżki wody
-
10 kropli podpuszczki mikrobiologicznej, wegetariańskiej (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
11.4 g
Kalorie
953 kJ /
205.3 kcal
Tłuszcz
11.4 g
Błonnik
0.4 g
Węglowodany
20.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWE SERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Musztarda
36 godz. 10 min
Ostry sos z bananów
35 min
Miękki ser kozi w ziołach
18 godz.
Marynowany ser typu feta
170 godz.
Ser typu halloumi
29 godz.
Paneer
4 godz. 5 min
Musztarda pomarańczowa
15 min
Wieprzowina w tortilli po meksykańsku
3 godz. 50 min
Relish z zielonych pomidorów
55 min
Makaron bezjajeczny
1 godz. 35 min
Kołduny litewskie
1 godz. 50 min
Ciabatta
4 godz. 40 min