
Urządzenia i Akcesoria
Meksykański ser queso fresco
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
6 porcji
Składniki
-
2000 g mleka tłustego (min. 3,2%), pasteryzowanego (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka kwasku cytrynowego
-
4 łyżki wody
-
10 kropli podpuszczki mikrobiologicznej, wegetariańskiej (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki soli
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
205.3 kcal /
953 kJ
Białko
11.4 g
Tłuszcz
11.4 g
Węglowodany
20.3 g
Błonnik
0.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWE SERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Bliny z paprykowym ragout
2 godz.
Ser typu halloumi
29 godz.
Babka ziemniaczana ze śledziem
4 godz. 45 min
Parathas nadziewane kalafiorem
55 min
Bułeczki z wieprzowiną (Nikuman)
2 godz.
Ketchup curry
30 min
Kokosowe pittu (danie z mąki ryżowej i kokosa)
3 godz.
Babeczki z nadzieniem z parmezanu i suszonych pomidorów z Varomy
1 godz.
Cebulowe serniczki z ricotty z Varomy
1 godz.
Bliny z musem koperkowym i łososiem
1 godz. 10 min
Chłodnik z sałaty z marynowaną rzodkiewką i pesto z liści rzodkiewki
25 min
Kibiny litewskie
2 godz. 35 min