Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2000 g mleka, tłustego (min. 3,2%), pasteryzowanego (patrz wskazówka)
- 1 łyżeczka kwasku cytrynowego
- 4 łyżki wody
- 10 kropli podpuszczki mikrobiologicznej, wegetariańskiej (patrz wskazówka)
- ½ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 953 kJ / 205.3 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 20.3 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Domowa ricotta
1h 15min
Wolno gotowane udka z kurczaka w sosie paprykowym z ryżem (z osłoną noża miksującego)
4u. 45min
Ser typu halloumi
29 godz.
Zupa z grzybami w pięciu smakach
40min
Majonez bez jajek
10min
Karmelizowany por
20min
Musztarda pomarańczowa
15min
Chlebki guttiau
2h 30min
Ser do smarowania
1h
Surowa „ricotta” z orzechów macadamia (dieta raw)
24sa 15 dk
Musztarda
36 godz. 10 min
Zupa z chleba
20min