Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2000 g mleka, tłustego (min. 3,2%), pasteryzowanego (patrz wskazówka)
- 1 łyżeczka kwasku cytrynowego
- 4 łyżki wody
- 10 kropli podpuszczki mikrobiologicznej, wegetariańskiej (patrz wskazówka)
- ½ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 953 kJ / 205.3 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 20.3 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ser typu halloumi
29 godz.
Musztarda pomarańczowa
15 Min
Koncentrat bulionu warzywnego z ziołami
25 min
Brioszka z kulką
1 godz. 40 min
Marynowany ser typu feta
170 godz.
Twaróg śmietankowy
3 Std.
Mus czekoladowy z chili
3h 10min
Ostry sos z bananów
35 min
Chleb pszenno-gryczany z garnka
2 godz. 30 min
Koncentrat bulionu wołowego
1 Std. 20 Min
Jogurt naturalny na Varomie
12hod.
Zupa z ziemniakami i maślanką (dziadówka)
40 min