Urządzenia i Akcesoria
Meksykański ser queso fresco
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
6 porcji
Składniki
-
2000 g mleka tłustego (min. 3,2%), pasteryzowanego (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka kwasku cytrynowego
-
4 łyżki wody
-
10 kropli podpuszczki mikrobiologicznej, wegetariańskiej (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
11.4 g
Kalorie
953 kJ /
205.3 kcal
Tłuszcz
11.4 g
Błonnik
0.4 g
Węglowodany
20.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWE SERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Napój sojowy
12 godz. 30 min
Waniliowy napój ryżowy
1 godz.
Wegańskie masło z aquafabą
2 godz. 25 min
Marynowane warzywa
48 godz. 40 min
Marynowany ser typu feta
170 godz.
Cukier lawendowy
5 min
Oliwa sycylijska
10 min
Granola wytrawna
1 godz. 35 min
Wodzionka
25 min
Ramen z klopsikami z indyka
2 godz. 25 min
Fondue serowe z bagietką
25 min
"Dżem" bekonowy
40 min