Pikle z łodyg jarmużu
TM6 TM5

Pikle z łodyg jarmużu

4.3 (4 oceny)

Składniki

Marynata

  • 1000 g wody
  • 300 g octu, spirytusowego 10%
  • 100 g cukru
  • 30 g soli
  • 300 - 400 g jarmużu, tylko łodygi, pokrojone na 3-4 cm kawałki
  • 20 g cebuli, pokrojonej w pióra
  • 10 g papryczek chili, świeżych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w plastry

Pikle

  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka białej gorczycy
  • ½ łyżeczki kolendry, świeżej
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 10 ziaren pieprzu czarnego

Wartości odżywcze
na 1 słoik
Kalorie
2782 kJ / 664.9 kcal
Białko
17 g
Węglowodany
141.7 g
Tłuszcz
4.5 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Błonnik
15.4 g
Sód
11814.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy