![Pikle z łodyg jarmużu Pikle z łodyg jarmużu](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0AAD27E3-B544-4026-A6FA-6CFE25FCCB60/Derivates/E23A62C1-41C2-4478-89DC-E6E6B8F44383.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marynata
- 1000 g wody
- 300 g octu, spirytusowego 10%
- 100 g cukru
- 30 g soli
- 300 - 400 g jarmużu, tylko łodygi, pokrojone na 3-4 cm kawałki
- 20 g cebuli, pokrojonej w pióra
- 10 g papryczek chili, świeżych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w plastry
Pikle
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka białej gorczycy
- ½ łyżeczki kolendry, świeżej
- 2 ziarna ziela angielskiego
- 2 liście laurowe, suszone
- 10 ziaren pieprzu czarnego
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 2782 kJ / 664.9 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 141.7 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 15.4 g
- Sód
- 11814.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kiszony kalafior w różowej marynacie
45min
Marmolada cukiniowo-imbirowa
40min
Topinambur po prowansalsku
50 Min
Musztarda z suszonymi figami
8 Std.
Musztarda pomarańczowa
15min
Wytrawna konfitura z pomidorów
55 min
Libańskie chlebki z zatarem i sałatką z kaszy pęczak
2 godz. 20 min
Sałatka Waldorf
15min
Sałatka rosyjska z burakami
1 Std. 10 Min
Musztarda z gruszek
1u. 20min
Relish ogórkowy
1h 30min
Mus rabarbarowy
55 min