
Urządzenia i Akcesoria
Chrupiąca granola
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz.
50 porcji
Składniki
-
płatków owsianych600 g
-
wiórków kokosowych60 g
-
zarodków pszennych100 g
-
ziaren słonecznika60 g
-
ziaren sezamu70 g
-
pestek dyni30 g
-
orzechów, całych, mieszanych łuskanych (np. pistacje, orzeszki ziemne, orzechy nerkowca, migdały)200 g
-
siemienia lnianego70 g
-
rodzynek250 g
-
płatków orkiszowych180 g
-
moreli suszonych, bez pestek przekrojonych na pół200 g
-
miodu płynnego100 g
-
oleju kokosowego210 g
-
mleka60 g
-
słodu jęczmiennego (patrz wskazówka)100 g
-
soli, drobnej1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
167 kcal /
697 kJ
Białko
4.1 g
Tłuszcz
9.5 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

W CIĄGŁYM RUCHU
10 Przepisów
Polska
Polska