Chrupiąca granola

Chrupiąca granola

4.9 114 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz.
50 porcji

Składniki

  • płatków owsianych
    600 g
  • wiórków kokosowych
    60 g
  • zarodków pszennych
    100 g
  • ziaren słonecznika
    60 g
  • ziaren sezamu
    70 g
  • pestek dyni
    30 g
  • orzechów, całych, mieszanych łuskanych (np. pistacje, orzeszki ziemne, orzechy nerkowca, migdały)
    200 g
  • siemienia lnianego
    70 g
  • rodzynek
    250 g
  • płatków orkiszowych
    180 g
  • moreli suszonych, bez pestek przekrojonych na pół
    200 g
  • miodu płynnego
    100 g
  • oleju kokosowego
    210 g
    210 g oleju słonecznikowego
  • mleka
    60 g
  • słodu jęczmiennego (patrz wskazówka)
    100 g
  • soli, drobnej
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 167 kcal / 697 kJ
Białko 4.1 g
Tłuszcz 9.5 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...