Urządzenia i Akcesoria
Masło daktylowe
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
300 g
Składniki
-
100 g daktyli, suszonych, bez pestek
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Białko
1.6 g
Kalorie
1812.9 kJ /
433 kcal
Tłuszcz
37.7 g
Błonnik
2.9 g
Węglowodany
25.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
MASŁA SMAKOWE
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Korzenne mleko daktylowe
20 min
Krem orzechowo-czekoladowy
5 min
Trufle kakaowe z pulpą migdałową
30 min
Waniliowy erytrytol
72 godz.
Czekoladowo-orzechowa pasta z ciecierzycy (cieciorella)
40 min
Chałwa kardamonowa
2 godz. 30 min
Krem czekoladowy z bananami
15 min
Krem kokosowo-czekoladowy
15 min
Krem figowy z orzechami laskowymi
20 min
Napój migdałowy z moczonych migdałów
6 godz. 10 min
Krem czekoladowy z daktylami (daktylla)
1 godz. 10 min
Masło orzechowe
5 min